lauantai 15. tammikuuta 2011

2 sekuntia

Uusimmassa Juoksija -lehdessä oli juttu 2 sekunnin aktiivisesta kohdevenyttelystä. Ideana on, että venytys aloitetaan aktivoimalla venytettävän lihaksen vastavaikuttajalihas ja lopuksi tehdään vain kevyt kiristys esim. käsin avustamalla. Yksi venytys kestää siis noin 2 sekuntia. Tätä liikettä toistetaan 8-10 kertaa / venytettävä lihas. Oleellinen pointti tälläisessä venyttelyssä on, että venytettävä lihas saadaan pysymään rentona koko venytyksen ajan. You Tubesta löytyi myös videoita näistä venytyksistä. Mielestäni Juoksija-lehden mallit sopivat paremmin tälläiselle peruskankealle. Noiden videoiden asentoihin ei ole toiveitakaan tässä elämässä.

Olen nyt pari kertaa testannut tätä kahden sekunnin venyttelyä ja olen positiivisesti yllättynyt. Vaikutus tuntuu heti tosi tehokkaalta. Eilen olin hiihtolenkillä aivan tukossa ja sen jälkeen erityisesti pohkeita pakotti. Tein lehdessä esitellyt venytykset ja kroppa tuntui heti hyppäävän askeleen eteenpäin palautumisessa. Eilinen oli siis jo toinen kerta näitä venytyksiä ja ensimmäiselläkin kerralla jäi hyvä fiilis vaikka menikin enemmän liikkeiden opettelun piikkiin. Sinänsä en ihmettele, että tämä toimii minulla, koska ongelmani on aina ollut se, että pidemmissä venytyksissä lihas alkaa jännittyä. Tarvii tehdä pidempi testijakso ja sen jälkeen raportoida tuntemukset. Suosittelen kuitenkin koittamaan ja erityisesti niiden, joiden ei tule venyteltyä, koska asennot tuntuvat tuskaisilta.

2 kommenttia:

  1. Piti heti kokeilla... persus ei oikeen innostu pertsasta :( en tiiä mikä pönkkö siinä nyt on?

    VastaaPoista
  2. Päivikki; just itseasiassa pohdin, että siinä Juoksija -lehdessä oli aika vähän persuksen venyttelyitä. Videoissa tais olla jotain enemmän. Kyllä sen itekin jaloissa ja selässä huomaa, että hiihtokausi on alkanu rytinällä. Ei vaan malta pysyä pois laduilta, kun siellä on niin kivaa ja sit alkaa paikat jumittaa.

    VastaaPoista