tiistai 16. kesäkuuta 2009

Mikkeli - Jukola

Kivaa Kivaa Kivaa!!!

Tunnelmia Jukolasta. Jännitys iski siinä vaiheessa päivää, kun pääsimme raviradan läheisyyteen lounaalle. Katselimme kisakeskusta ja paikkoja missä tapahtui mitäkin. Tuli oikein lauma perhosia vatsaan, syke nousi ja adrenaliini alkoi virrata. "Ei hitto, mun pitäis nyt sit IHAN OIKEESTI lähtee tosta juokseen rataa ympäri ja sit tuolta metsään". Keskittymiskyky katosi täysin. Osa joukkueestamme shoppaili kaupoissa, mutta enhän mä pystyny sellaseen paneutuun. Pyörin vaan sekavana ympäriinsä muitten perässä.

Lopulta pääsin vetään trikoot ja nastarit jalkaan, kiinnittään numerolapun rintaan ja lähteen emitin tarkastuksen ja nollauksen kautta verryttelyalueelle. Karttojen alla rivissä seisoskellessa jännitys oli aivan infernaalinen, mutta samantien, kun lähtölaukaus kajahti unohdin koko asian. Ensin juostiin tukka putkella ravirataa ympäri kunnes päästiin portista metsään ja alettiin ihmetellä karttoja. Suunnistus sujui yllättävän helposti. Reitin varrella tuntui, ettei tullut kuin yksi reilumpi pummi ja pari ylimäärästä rastia kävin varmuuden vuoksi tarkistamassa. Jälkikäteen analysoituna löytyi muutama muukin kohta, missä reitinvalinnan olisi voinut tehdä toisinkin. Tällä tasolla suuri osa reitistä meni jonoissa juostessa, mutta hauskaa se oli silti. Olin aivan innoissani ja vielä 800 metrin loppusuorallakin hymyilytti. Katsomon puolellakin joku hieman ihmetteli, että "sua vielä hymyilyttääkin". :)

Loppuaikani oli 1.29, mikä oli etukäteissuunnitelmissani aivan mahtava tulos. En todellisuudessa uskonut siihen pääseväni, mutta toisin sitten kävi. Juoksukunto olisi mahdollistanut vielä kovemman vauhdin, mutta suunnistus olisi saattanut siinä kärsiä. Pääasia, että jäi todella hyvä mieli. Taktiikka siis onnistui; telttamme oli pystytetty mm. Asikkalan Raikkaan (Minna Kaupin seura) ja Koo-Veen teltta-alueen viereen, jotta hyvä suunnistustaito imeytyisi meihin.

Illalla ja yöllä katseltiin Jukolan lähtö ja ensimmäinen vaihto. Muutama tunti pyörittiin kulkuväylän reunaan pystytetyssä teltassa ja viideltä aamulla noustiin taas katsomaan Jukolan ankkuriosuutta ja maaliin tuloa. Tuollainen valvominen on nykyään raskasta. Sunnuntai meni kuin krapulassa ja maanantainakin vielä väsytti. Nyt sitten analysoidaan reittejä, aikoja, rasteja, maastoa yms. Omia ja muiden.

Säästä. Ei osunut ennustukset ihan kohdilleen. Koko lauantain aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja oli kunnon hellekeli. Illalla Jukolan lähdön jälkeen tuli ukkoskuuro. Seuraava vesisade alkoi sunnuntaiaamuna, kun pakkailtiin autoa kotiinlähdön merkeissä. Parempi näin.

Järjestelyt. Kisakeskus oli aika poikkeavassa maastossa. Yleensä kaikki on pystytetty keskelle ei mitään. Nyt se oli rakenneltu raviradan, jäähallin ym rakennusten ympärille. Odotettavissa oli hyvät fasiliteetit. Ilmeisesti tähän ajatukseen oli nojattu hieman liikaa. Lisävessoja bajamajojen muodossa oli tuotu aivan liian vähän, joten vessoihin oli koko ajan pitkä jono. Erityisesti sisävessojen siisteydestä ei voi antaa kunniamainintaa. Onneksi sentäs paperi riitti koko ajan. Pointsit myös bajamajojen käsidesistä.
Ruokailun ensivaikutelma oli positiivinen. Jokaiselle ruokalajille oli oma kassansa ja jononsa. Ruokaa sai reilun annoksen. Ruoka kuitenkin loppui kesken illan. Puuroa tosin riitti. Aamulla aamupalasetin myynti alkoi kello viisi. Menimme syömään hieman seitsemän jälkeen, jolloin ne oli jo loppuneet. Puuroa riitti edelleen. Aamulla puuroa myytiin kahdesta jonosta, joissa ymmärrettävissä oli kauhea ruuhka. Kymmenkunta kassaa ja jonoa loisti tyhjyyttään. Miksi sitä ei voitu myydä joka luukusta? Elin siis viikonlopun omien eväiden lisäksi puurolla ja karkeilla. Onneksi puuro oli hyvää.
Mitään kauppaa, josta olisi saanut elintarvikkeita, ei alueella ollut. Moni jäi kaipaamaan esimerkiksi jugurttia. Grilli ja karkkikioski kyllä löytyi.
Kuvittelisin näiden kuitenkin olevan asioita, joista on kertynyt tilastoa jo monen monilta vuosilta. Ei urheilutapahtumassa pitäisi ruuan loppua. Vaikka kuinka olisi puuroa tarjolla.

Joka tapauksessa; Hyvinkää - Jukola 2010 odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti