lauantai 7. marraskuuta 2009

Vauhtia juoksuun

Juoksen kyllä mielelläni, mutta vauhti ei oo oikein kehittynyt. Okei, kesällä tuo monipuolinen juokseminen jäi aika vähälle, kun oli kaikenlaista pyöräilyä ja muuta liikuntaa sekoittamassa. Juoksut olivat kesällä lähinnä suunnistusmetsässä ja siellähän mennään aina täysiä. Tai sitten seistään paikallaan tuijottamassa karttaa pohtien missä mahdan olla ja mihin pitäis mennä.

Syksyn tullen on juoksulenkit taas lisääntynyt ja ajattelin nyt oikein keskittyä tuohon vauhdin kehittämiseen. Siis kyllähän vauhtia löytyy, mutta olis kiva, jos sitä löytyis niin ettei sykkeet olis heti katossa. Oon antanu itseni ymmärtää, että vauhtia saisi lisää tekemällä eri vauhtisia ja tyyppisiä lenkkejä. Tätä olen nyt sitten yrittänyt noudattaa. Oon tehnyt pitkiä lenkkejä hissutellen ja yrittäen pitää sykkeen matalalla, käynyt veteleen sauvamäkee ja erilaisia vauhti- ja intervallilenkkejä. Välillä koittanu jonkinlaista tekniikkareeniäkin itelleni vetää. Oon myös löytäny uusia lenkkeilyreittejä tästä lähimaastosta. Valitettavasti kaikki ei oo valaistuja niin soveltuvat lähinnä viikonloppulenkkeilyyn.

Eilen olin kaverin kanssa sauvakävelylenkillä siinä lumi-/räntäsateessa. Maisemat oli aivan mahtavat, kun joka paikassa oli paljon valkoista lunta. Jalkojen olo tavallisissa kesälenkkareissa ei ollutkaan niin mahtava. Molemmat jalat olivat nilkoista alaspäin aivan läpimärät. Siitä viisastuneena kävin tänään hakeen kaupasta IcaBugin nasta-kalvo-lenkkarit - rahapussin huutaessa armoa - sekä talvitrikoot, joista olen jo pitkään haveillut. Niitä lähdin testamaan ja vedin pyramidireenin. Oli aika hauska. Ensin tietty 10 minuutin lämmittelyhölkkä, sitten 2 minuutin veto ja 2 minuuttia palautellen, 3 minuutin veto ja 3 minuuttia palautellen, siitä eteenpäin 4 ja 4, 5 ja 5, 4 ja 4, 3 ja 3, 2 ja 2. Mukavaa vaihtelua ja mainion raukea olo sen jälkeen. Juokseminen vaan on Kivaa. Rahapussikin lopetti vinkumisen lenkin jälkeen. Kengät olivat kaikkien niihin upotettujen eurojen arvoiset.

Ai niin, kantapäästä mainittakoon sen verran, ettei haittaa enää menoo. Viikon maltoin pitää sen kanssa urheilutaukoa, söin tulehduskipukuurin ja annoin sille päivittäin kylmää. Välillä tuntuu et urheilun jälkeen saattaa olla hieman turvoksissa (tai sit tää on sitä luulotautia), mutta millään lailla ei tule enää kipeäksi. Edelleen annan sille kylmää aina urheilun jälkeen. Varmuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti