keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Lajikokeilu

Tutustuin maanantaina uuteen urheilumuotoon. Tai siis urheilumuoto sinänsä oli jumppatunti, mutta tunnin nimi oli fit-ball ja apuvälineenä käytettiin sellaista isoa jumppapalloa.

Alkulämmittelyssä pallon päällä joustettiin niinkun hevosen selässä. Persaus joka joustolla hieman irti pallosta. Ikänsä ratsastaneelle kaverilleni tämä oli "piis of nakki", mutta itselläni alko reidet huutaan hoosiannaa jo alkumetreillä. Huokailin siinä vaiheessa, että mitähän onkaan tulossa.

Seuraavaks napattiin käsipainot käteen ja jatkettiin joustoja, tehden samalla käsillä lihaskuntoliikkeitä. Ihan sujuvasti meni kunnes joustoissa piti tehdä jaloilla haarahyppyä muistuttava liike ja samalla molemmilla käsillä vipunosto. Nou wei! Ei onnistunu. Ei sitten millään. Liian monta eri suuntaan liikkuvaa osaa tälläselle pökkelölle. Jos tää liike ei onnistunu motorisesti niin fyysisesti eniten tuskaa tuotti seuraava; Selälleen lattialle makaan, sit jalkapohjat pallon päälle, siitä nostettiin lantio pystysuoraan kohti kattoa. Sitten rullattiin pallolla hitaasti jalat suoraks ja taas takasin koukkuun ja lantio ylös. Koko kroppa vapisi ja tärisi tuskanhien valuessa otsalohkolla.

Loppuarvosanaksi tunnille antaisin 9-. Ihan mukavaa vaihtelua ja ehdottoman tehokasta varsinkin tasapainolihaksistolle, jotka joutuivat hommiin joka liikkeessä. Vielä parin päivän jälkeenkin tuolla sisäelinten ympärillä tekee gutaa kun tasapaino vähän heilahtaa. Plussaa myös siitä, että kropan lihaksisto käytiin monipuolisesti läpi. Miinus tulee hieman ehkä yksitoikkoisesta alkulämmittelystä. Tähänkin syy löytynee kuitenkin omasta kropasta ja siitä ettei reisilihaksissa meinannut riittää jerkku. Taidan mennä toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti