perjantai 3. kesäkuuta 2011

Metsänpeikko

Niin se vaan on, että sisälläni asustaa jonkinlainen metsnäpeikko. Nautin ihan erilailla urheilusta metsässä tai muuten luonnossa. Juoksen kyllä asfaltillakin, mutta paljon mielummin suuntaan lenkkipoluille luontoon tai säntään suunnistamaan umpimetsään. Pyöräily maanteillä on minulle lähinnä siirtymistä paikasta toiseen, mutta hypätessäni maastopyörän selkään ja polkaistuani metsäpoluille nautin siitäkin lajista. Ja onhan tuo talvinen hiihtäminenkin lähinnä metsälaji, tuskin jaksaisin sitäkään aktiivisesti harrastaa hiihtoputkessa edestakaisin junnaten.

Juoksukuntoni on kateissa. Toisaalta tuntuu, että juoksu rullaa ihan mukavasti, mutta vauhti on auttamattoman hidas. Olin sitten siellä umpimetsässä tai asfaltilla. Eilisellä peruslenkilläkin vauhti oli 7,7 min./km keskisykkeellä 152. Ja suunnistaessa tuntuu, että vauhti on hidastunut viime kesästä. Toki tässä keväällä on kuntoiluaikaa mennyt taas pihahommiin, mutta silti. Ärsyttää, haluan lisää vauhtia.

Maastopyöräilystä olen taas kevään mittaan innostunut täydellä teholla. Siinä lajissa pääsee kanssa tehokkaasti irti ihan kaikesta muusta, kun koko ajan on keskityttävä siihen mitä tekee. Koordinaatio ja tasapainokin kehittyy vauhdilla. Kaverini hommasi myös maastopyörän, niin yhdessä tääkin laji on kaksinverroin hauskempaa!

Vielä pitäisi innostua jostain lajista, jossa yläkroppakin saisi liikettä ja varsinkin voimaa. EIkä se voima pahitteeksi olisi jaloillekaan, mutta en ole vielä ikinä onnistunut innostamaan itseäni säännöllisen kuntosalilla käyntiin. Mikähän laji se voisi olla? Ideoita?

Kuntoiluajan lisäksi pihatyöt on vienyt huomattavasti aikaa myös tältä bloggailulta. Ollaan sentäs edistyttykin. Piha on takarajalta talon etureunaan asti nyt hyvinkin pitkälti valmis. Puutteena on ainoastaan valaisinpylväät ja sitten hankintoja, jotka jäävät muutenkin odottamaan mm. tilin saldon kasvamista (esim. kota/huvimaja). Neliömäärällisesti takarajalta talon etureunaan tarkoittaa n. 2/3 tontin pinta-alasta. Edessä on vielä mm. paljon muureja, iso terassi ja uima-allas. Eli rahan ja ajan menoo riittää edelleen.

Tässä hieman kuvia valmistuneista piha-alueista.


 Takapiha talon nurkalta päin. Etualan multa-alueelle on kylvetty nurtsi ja kalliota ympäröiville multa-alueille niittykukkia. Vihertymistä odotellessa. :)


Takapihalta talolle päin. Terassi on oven kynnyslistaa vaille valmis ja talon oikealla puolella näkyy pääsisäänkäynnin kivetyksen istutusallas istutuksineen, siihen tulee vielä valaisinpylväs.

 Pääsisäänkäynnin rappusia reunustaa istutusaltaat. Vasemmassa reunassa näkyy kuoriketta, siihen on istutettu Isotuomipihlaja-aitaa. Multa-alueille on kylvetty nurtsia.


Pääsisäänkäynniltä katsottuna alaspäin. Istutusaltaita pehmentämässä muuten niin harmaata kivitasannetta.

Takapihalla kallion yläpuolella on vielä viisi erilaista marjapuskaa sekä pottumaa, johon potutkin on jo kylvetty. Pottujen vieressä kasvaa paakku ruohosipulia, jota kettu käytti tässä yhtenä iltana kusipuskanaan! Pottumaan ja marjapuskien väliin olisi vielä tarkoitus kyhätä viljelylaatikoita, joihin laitetaan salaattia ja muita vihanneksia kasvaan. Hyviä lajikeideoita? Muutenkin jos on vinkkejä näiden erilaisten syötävien kasvattamisessa niin mielelläni otan vastaan. Itse olen ihan aloittelija siinäkin lajissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti