keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Vesijuoksua ja vesijuoksua

On tullut viime päivinä harrastettua kahdenlaista vesijuoksua. Maanantaina (ja monena muunakin päivänä) kävin juoksulenkillä. Ulkona satoi vettä, mutta kaikille tulevillekin päiville ennuste näytti ihan samaa niin totesin, että sinne ulos on vaan mentävä, jos lenkillä meinaa käydä. Oli sitten sää kun sää. Ja niinkuin jo aiemminkin olen maininnut niin oikeastaan vesisateessa kirmaaminen on ihan hauskaa itsensä rääkkäämistä. Tunnin aikana hölkkäilin pitkin poikin lähiseutuja kahdeksan kilometrin verran. Ainoat epämiellyttävät tekijät on tuo pimeys, kun ei yhtään näe minkälaista maastoa on edessä sekä juuri se, että välillä oikein kura roiskahtaa, kun on astunut johonkin mutaliejuun tai kuralätäkköön, yök. Onneksi on sentäs heijastinliivit keksitty. Vaikka itse en mitään näe niin muut ehkä näkevät minut. :-D

Heijastinliivistä tuli mieleeni asia, joka täytyy tähän väliin lisätä vaikka ei aiheeseen kuulukaan. Eli juuri nuo heijastimet. Itse autoilevana henkilönä en pysty ymmärtään kävelijöitä, jotka eivät käytä kunnon heijastimia. Eilen illalla joku nainen hyppeli valottomasta ja suojatiettömästä kohdasta lastenvaunujen kanssa tien yli ilman heijastimia. No kyllä siellä sitten jossain välissä yksi heijastin vilahti, mutta aika heikkoa sen näkyvyys oli. Ei voi juuri järki päätä pakottaa, että vielä lastenvaunujen kanssa harrastaa tuollaisia itsemurhayrityksiä.

Ja sitten takaisin asiaan. Tiistaina kävin parin kaverin kanssa harrastamassa sitä ihan virallista vesijuoksua uimahallissa. Ensin tehtiin investointi ja ostettiin oikein itselle omat vesijuoksuvyöt. Hintaa huikeat 9.95 euroa ja värinä ihana punainen! Värille tietysti aluksi naureskeltiin, mutta se osoittautuikin lopulta varsin oivaksi valinnaksi. Joka ikisellä muulla vesijuoksijalla oli nimittäin sininen vyö. Eipä sekoitu muiden kanssa niin helposti. Noita juoksijoita kun näytti tuolla hallissa riittävän tungokseksi asti. Siinä sitten tunnin ajan poljettiin, ohiteltiin, spurttailtiin, hidasteltiin ja taktikoitiin, että mahduttiin muiden välissä pyörimään ja saatiin pidettyä yllä sopiva tahti. Kyllä siinäkin lajissa hiki tulee, mutta on se aika tylsääkin. Kun matka etenee tolkuttoman hitaasti ja pyörii vaan altaassa ympyrää. Yksin ei ikinä saisi tuntia kulutettua, mutta kavereiden kanssa onneksi riittää sen verran juttua, että aika jotenkin matelee eteenpäin. Silti aika tehokas urheilumuoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti