torstai 20. marraskuuta 2008

Ylämäki, ylämäki

Eilen meidät piiskattiin porukalla ylämäkeen. Se kaveri on nyt muuttanut Helsingistä tänne Tampereen seudulle, josta jo jossain aiemmassa postauksessa mainitsin. Nyt se hullunmoinen kuntoilu on siis alkanut :-). Eilen tää kaveri piiskas sitten minut, sisarensa, mieheni ja mieheni lenkkeilykaverin sauvojen kanssa ylämäkeen.

Autot parkkeerattiin Ylöjärven yhdystien varteen ja siitä se sitten lähti. Ensin lämmiteltiin pienellä sauvakävelyllä, kunnes suunnattiin suunnitellun mäen alle. Pettymys oli valtava (ainakin jollakin meistä), kun tien muuttamisen jälkeen myös lenkkipolkuja oli jouduttu muuttamaan. Tarkoittaen sitä, että mäki oli loiventunut ja lyhentynyt huomattavasti.

Ensimmäisen nousun jälkeen tätä mäkeä ei sitten kelpuutettu, joten lähdimme seuraavalle mäelle. Se mäki kelpasi. Ohjeistuksena oli, että ainakin viisi kertaa ylös, joka kerralla hieman lisää vauhtia ja lopulta pitää maistua veri suussa. Tauoksi riittää mäen alas tuleminen. JES! Ei muuta kun sauvat viuhtoon.

Mäen profiili meni niin, että ensin oli jyrkkä nousu, sitten loivempi väliin ja taas lopussa jyrkkä kiristys. Ensimmäisen kerran menin kävellen ja toisen kevyttä hölkkää. Nämä kaks kertaa meni ihan kivasti vaikkakin kovasti puuskuttaen. Kolmannella kerralla oli pakko ottaa pikku stoppi ennen viimestä jyrkkää. Alaspäin mennessä päätin, että neljäs kerta saa riittää siihen loivan loppuun asti. Siihen puristin hölkäten ja kyllä veri maistui suussa. Pois lähdettiin mäen päältä, joten viides kerta piti vetää ylös asti. Tosin ennen jyrkkää oli taas pakko ottaa pikku stoppi. Vaikka syke ei noussut kuin vähän yli 160, niin jalat meinasi lähteä alta. Ja lopussa hengittäminenkin sattui. Parhaimmillaan syke kohos 184:n.

Voisin kuvitella näillä reeneillä kunnon ja hapenottokyvyn kohoavan. Parin viikon välein pitäisi mäkeä käydä juoksentelemassa. Ei se varsinaisesti kivaa ole, mutta ei kai sen kuulukaan olla. Ja jälkeenpäin tuli tosi hyvä olo. Ensi viikolla on luvassa pitkä, parin tunnin, sauvakävelylenkki.

Tänään kroppa saa lepopäivän, kun sunnuntaina oli lentopallo, maanantaina hölkkälenkki ja tiistainakin pelattiin sulkapalloo. Sulkapallossa mieheni piti mulle kunnon lyöntitreenin, niin alkaa oleen aika antaa lihaksille vähän lepoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti