tiistai 11. lokakuuta 2011

Asumuksia


Oon asustellut nyt kahdessa eri kämpässä täällä Kiinan maalla ja selkeä suosikki on löytynyt.

Ensin majoituttiin työpaikan lähellä olevalla asuinalueella. Työpaikka on siis keskellä peltoa noin puolen tunnin ajomatkan päässä varsinaisesta Kunshanin keskustasta. Aluetta kutsutaan Shipaiksi. Minulla ja matkakumppanillani oli oma kämppä, jossa molemmilla oli omat makuuhuoneet ja niiden yhteydessä omat kylppärit. Lisäksi asunnossa on yksi lisäkylppäri, työhuone, olohuone ja keittiö sekä parveke, joka täällä toimii lähinnä kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen yhdistelmänä. Parvekkeella on siis pesukone ja kuivausrumpu sekä katosta roikkuu henkareita. Parvekkeen erottaa muusta kämpästä vain paksut verhot ja se on täysin lasitettu avautuvilla ikkunaluukuilla, eli en ole aivan varma onko parveke varsinaisesti oikea nimitys kyseiselle huoneelle. Shipain kämppä on aika uusi ja todella vähän käytetty. Olisko muutama asunu ennen meitä. Kaikki on hyvässä kunnossa ja kämpässä on todella siistiä. Siivoojatkin kävi ainakin ekalla viikolla joka päivä.

Oma huone, Shipai

Pareveke / kodinhoitohuone / vaatehuone, Shipai

Olohuone ja keittiö, Shipai

 Shipain taloja

Ensimmäisen viikon jälkeen muutettiin Kunshanin keskustakämppään. Suomessa kollegat suositteli, että kannattaa asua keskustassa, kun siellä on paljon enemmän kaikkee. Kämppä ei ollutkaan ihan keskustassa niin kuin kuviteltiin. Siitä on vielä melkein tunnin kävelymatka keskustaan. Toki ihan vieressä on iso Lotus-market, mistä saa vaikka mitä. Mutta töihin joutuu meneen autolla ja matka kestää melkein puoli tuntia ja koettelee hermoja tuossa kaoottisessa liikenteessä. Kämpässä on neljä makuuhuonetta ja kolme yhteiskäytössä olevaa kylppäriä. Lisäksi on olohuone ja keittiö sekä yksi tyhjä huone, joka ei ole missään käytössä. Kämppää on kaikesta päätelleen vuosikaudet asuttanut mies-expatit. Kaikki on periaatteessa ihan hienoa, mutta joka paikka on pikkasen rempallaan ja likaisen tahmeeta. Toki hienoa on olla kaksitoistakerroksisen talon ylimmässä kerroksessa. Lomaviikolla siivoojat ei tietenkään käyneet, mutta muuten käyvät 2-3 kertaa viikossa.

Tältä näyttää keskustakämpät

Keittiö ja parveke, keskusta

 Olohuone, keskusta

Muutto keskustaan ei siis kuitenkaan ollut sitä mitä kuviteltiin. Niinpä palasimme maitojunalla takaisin maaseudun rauhaan Shipaihin viikon jälkeen. Onneksi täällä ei nyt ole paljon länkkäreitä, niin tilaa riittää, eli muutto ei aiheuttanut mitään ylimääräistä härdelliä. Hieman on ehkä noloa veivata edestakaisin, mutta meillä on kuitenkin vielä neljä viikkoa jäljellä, niin mielummin vietän sen paikassa, jossa viihdyn paremmin. Lisäksi kun toimisto on ihan vieressä, voi rauhassa tehdä töitä niin pitkään kun on tarve, eikä tarvitse järjestellä ylimääräisiä kuljetuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti