lauantai 8. lokakuuta 2011

Lomalla


Kiinassa on lomailtu tällä viikolla oikein sankoin joukoin. Lauantaina 1.10. oli kansallispäivä ja seuraava viikko oli virallinen lomaviikko. Suurin osa työntekijöistä suuntasi kotiseuduilleen eli yleisesti ottaen useiden tuntien junamatkan päähän työpaikastaan. Junissa ja busseissa on siis riittänyt kiirettä ja vilskettä.

Suomessa olen tottunut siihen, että loma- ja pyhäpäivinä kaupat ja muut palvelut on suljettu. Täällä se on melkein päinvastoin. Toki virastot ja vastaavat on ollut suljettuina.

Annoimme matkakumppanini kanssa kiinalaisille muutaman päivän etumatkan siirtymisessä ja lähdimme vasta maanantaina Shanghain lomalle. Eipä meidän matka edes ollut erityisen pitkä. Taksilla rautatieasemalle noin 20 minuuttia ja siitä pikajunalla toiset 20 minuuttia. Olimme päättäneet viettää kolmen päivän miniloman suurkaupunkia ihmetellen.

Todellista ihmettelyä olikin luvassa. Ei niinkään kaupunkina, kun jokunen suurkaupunki on tullut aiemminkin nähtyä, mutta sitä ihmispaljoutta! Voin sanoa, että ikinä en ole missään nähnyt niin paljon ihmisiä. Yritimme käydä monessa paikassa ja kävimmekin, mutta kaikki jäi oikeastaan näkemättä. Ei tuntunut mielekkäältä jonottaa ja maksaa siitä, että saa tungeksia johonkin tuhannen kiinalaisen kanssa. Teimme kolmen päivän aikana hyvin uuvuttavan tutustumisen siihen, mitä kaikkea Shanghaissa on. Jonain viikonloppuna suuntaamme sinne uudestaan ja toivomme väenpaljouden johtuneen lomasta, jotta voimme käydä oikeasti katsomassa niitä paikkoja, missä tällä kertaa kävimme kääntymässä.

Eniten hämmästyttää, kun kuvittelin kaikkien suuntaavan kotiseuduilleen maalle, niin mistä sitä porukkaa riitti vielä kaupunkiinkin niin paljon? Juttelin Shanghaissa australialaisen naisen kanssa, joka oli tulossa Pekingistä ja hän kertoi siellä olleen vielä enemmän porukkaa. Mistä näitä kiinalaisia riittää? Kai se on vaan uskottava, että niitä on todella paljon!

Kiinalaisten vuoden pisintä lomaa kompensoidaan nyt sillä, että lauantaina ja sunnuntaina on työpäivä. Eli meilläkin on nyt tiedossa seitsemän päivän työrupeama.

Nanjing Road ja pari kaveria

Oriental Pearl Tower iltavalaistuksessa

 Vanhaa ja uutta

1 kommentti:

  1. Ei oikein osaa edes kuvitella tuota våenpaljoutta. kuva kertoo aika paljon... Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista