maanantai 4. elokuuta 2008

Lomamatka

Eipä tämä loma ihan pelkissä kotinurkissa pyörimiseen lopulta mennytkään. Keskiviikkona, kun anturat oli saatu valettua, jätimme ne kuivumaan ja lähdimme ystäväpariskunnan kanssa pyöräretkelle. Siis polkupyörillä. Keskiviikkoiltana aloitimme 40 kilometrin taipaleella Teiskoon Taulaniemen leirintäalueelle. Matkalla kävimme tutustumassa Nurmen Teboiliin sekä syömässä pizzat Kämmenniemen Kessan baarissa. Oli herkulliset pizzat. Illalla olimme hieman ennen kymmentä perillä Taulaniemessä ja sopivasti meille oli sauna varattuna kymmenestä yhteentoista. Taulaniemi oli hieno paikka ja palvelu oli ystävällistä. Hinnat tosin olivat aika korkeat. Polkupyörillä kun ei paljon kuljeteta tavaraa, niin vuokrasimme lakanat paikanpäältä. Kertakäyttölakanat maksoivat 6 euroa / sänky. Mielestäni aika kova hinta.

Torstaina heräilimme rauhassa ja lähdimme polkemaan kohti Kämmenniemen Salea. Matkalla ihastelimme Aunessiltaa. Kämmenniemen Salesta ostimme matkaevääksi makkaraa ja mansikkaviinerit. Kämmenniemestä matka jatkui Teiskon viinitilalle, josta mukaan tarttui pullo mustikka-vadelma-punaviiniä. Seuraavaksi teimme suunnitellun eväspysähdyksen appivanhempieni mökillä Teiskossa. Äijät kävi uimassa, grillasimme makkarat ja söimme mansikkaviinerit. Käytettyämme ensimmäiseen kymmeneen kilometriin aikaa viisi tuntia =), laitoimme reisiin vauhtia ja lähdimme polkemaan kohti Orivettä. Loppumatka meni rankoista ylämäistä huolimatta ripeästi ja lähes huomaamatta olimme Orivedellä Säynäniemen leirintäalueella. Majoittauduimme ja kävimme pulahtamassa järvessä, mikä tosin meinasi olla hankalaa, kun monien kymmenien metrien kahlauksen jälkeen vettä oli edelleen juuri ja juuri takapuoleen asti. Virkistäytymisen jälkeen polkaisimme Oriveden keskustaan syömään ja kauppaan. Päivän aikana kertyi noin kuutisenkymmentä pyöräilykilometriä. Illalla nautiskelimme notskilla Teiskon viiniä. Voin suositella kyseistä viiniä lämpimästi. Oli huomattavasti täyteläisempää ja "punkkumaisempaa" kuin aikaisemmin juomani marjaviinit. Säynäniemessä lakanatkin olivat kohtuuhintaisia. Kolmella eurolla per sänky sai oikeat kangaslakanat ja lisäksi vielä pyyhkeet.

Perjantaiaamuna lähtöä vauhditti ilmassa leijuva ukkosmyrskyn uhka. Poljimme sen minkä reidet periksi antoivat Säynäniemestä kohti Kangasalaa. Fiilis oli todellinen "ylämäki, alamäki, yhdessä kulkien..." Jos ette usko, niin voitte käydä koittaan; kantatiellä 58 Orivesi-Kangasala ei juuri tasaista maastoa ole. Aluksi meinasi tulla epätoivo kotiin pääsemisestä, mutta kyllä ne maitohapot lopulta väistyivät ja polkeminen muuttui sujuvammaksi. Kangasalla pidimme ruokatauon kunnes jatkoimme kohti Pirkkalaa. Loppumatka olikin jo henkisesti "melkein kotona". Härmälään päästyämme aurinko porotti lämpimänä taivaalla, joten pysähdyimme Vieteriin maaliin tulo -olusille. Pisaraakaan emme lopulta saaneet vettä niskaamme. Viimeisen päivän saldoksi tuli noin 50 kilometriä. Kotona olo oli aika väsähtänyt, mutta henkisesti todella hyvä. Oli aivan mahtava reissu. Kaikki arkiset asiat unohtuivat täysin. Josko ensi kesänä vaikka koko viikoksi johonkin päin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti