torstai 9. lokakuuta 2008

Pullopantteja

Ollaanpa yritetty vähitellen siivoilla pihaa talviteloille. Takapihalla on muhinut kahdesta kolmeen vuotta jätesäkeissä pulloja. Pullot on siis peräisin talon rakentamisvaiheesta.
Ajateltiin vihdoinkin ryhdistäytyä ja palauttaa myös nämä pullot kauppaan. Jätesäkit on tietysti vuosien saatossa haurastunut, vettynyt, ratkeillut ja repeillyt, joten pullot tarvitsi ensin uudelleen pakkaamisen. Käytiin kaikki läpi ja järjesteltiin jopa erillisiin säkkeihin tölkit, muovipullot ja lasipullot. Hajuefektit eivät aina olleet miellyttäviä, kun kaiveli märkiä ja sisältä homeessa olevia pulloja. Hämmästyttävintä oli, ettei seasta löynyt minkäänlaisia jalallisia olentoja. Pieni ihmetys siinä touhutessa heräsi sen suhteen, että raksalta kuitenkin aina lähdettiin illalla autolla pois. :-D Epäilen, että lastissa oli mukana myös tupareista kertyneet pullot, sillä en ainakaan myönnä, että meidän rakennuksella olisi juotu Passoaa, Malibua tai saati sitten Kossua. Lopulliseksi saldoksi muodostui 1,5 säkkiä muovipulloja, 1 säkki tölkkejä ja 5 x 1/3 säkkiä lasipulloja (olivat sen verran painavia ettei viittinyt kovin täysiä säkkejä tehdä). Eli ihan reipas satsi.

Tiistaina otin puolet pusseista mukaani ja suuntasin kohti Prismaa, siellä kun on tunnetusti monta palautusautomaattia ja niihin saa syöttää kaikki pullot ja tölkit samaa hihnaa pitkin. Parkkipaikalla jo totesin, että kaupassa on aika tyhjää, ja kun olin kärrännyt puolet mukanani olevasta satsista palautusautomaatille, sain jopa valita mieleisen koneen, jonka kanssa aloittaa työskentely. Homma meni kivasti ja hain autolta seuraavan satsin. Sain senkin vaivatta syötettyä koneeseen ja siinä vaiheessa tulin siihen tulokseen, että kun kaupassa on näin hiljaista ja itselläni ei oikeastaan ole kiire mihinkään, taidan huristella kotiin ja hakea ne loputkin säkit. Päästäänpä niistäkin.

Palattuani uuden lastin kanssa Prismalle nostelin taas puolet kärryyn ja nokka kohti automaattia. Nyt oli muodostuntukin jo vähän jonoa, mutta aika kivuttomasti pääsin taas täyttämään automaattia ja ei kun hakemaan viimeisiä säkkejä autolta. Tullessani viimeisten pullojeni kanssa automaateille, oli jonot jo niin pitkät, ettei käytävällä meinannut ohi mahtua. Ja aika monella muullakin palauttajalla pullomäärä hipoi kärryjen laitoja. Aikani jonotettua, pääsin taas syöttämään pulloja. Eipä mennyt kauaakaan, kun muiden palautusautomaattien hurina hiljeni ja ihmiset alkoivat pulista, että "Enää ei toimi kuin yksi automaatti". Heh, meinasi siinä hymy levitä pullolastini kanssa naamalle. Se hymy kyllä hyytyi nopeasti kun omakin koneeni iski näytölle STOP!-merkin. Onneksi kaikki automaatit saatiin muutamassa minuutissa takaisin toimintakuntoon ja tuttu kilinä jatkui.

Tulipa nekin pullot viimein palautettua ja matkakassa karttui taas mukavalla summalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti