maanantai 23. maaliskuuta 2009

Vuokatin vallotus

Vuokatin hiihtoladut on nyt läpi hiihdetty. Perjantaina lähdettiin jo hyvissä ajoin ajeleen kohti Kainuuta. Perillä oltiin siis sopivasti niin, että ehdittiin vielä pienelle lämmittelylenkille. Hiihdeltiin porukalla sellanen 10 kilometrin tasamaan lenkki. Matkassa oli mukana siis Kalevan kiertäjät eli äijä kaverinsa kanssa ja valkku sekä minä huoltojoukoissa.

Lauantaina olikin sitten edessä se Suuri Koitos. Kiertäjät lähti Myllylän peesissä 60 kilometrin taipaleelle. Minä otin ensin tietysti kuvat lähdöstä ja sitten suihkasin omilla suksillani tämän joukkion perään. Tosin en edes yrittänyt pysyä joukossa mukana ja hiihtelin vain ilmasta nautiskellen sellaisen 26 kilometrin lenkin. Käytännössä Vuokatin ympäri. Koko sakki pääsi ehjänä maaliin ja kaikki olivat tyytyväisiä omiin suoristuksiinsa. Ja taas on yksi laji Kierroksesta suoritettuna.

Sunnuntaina hiihdettiin vielä porukalla vajaan 10 kilometrin palauttava lenkki Vuokatin yli ennen kotiin lähtöä. Ilma oli aivan mahtava koko viikonlopun. Aurinko paistoi, mutta lämpötila pysyi juuri ja juuri pakkasen puolella. Ainakin itse lähinnä nautiskelin keväisestä hiihtokelistä.

Vuokattihiihdon 2000:n hiihtäjän joukkoon mahtui myös julkkiksia. Näköhavaintoja tuli ainakin Mika Myllylästä, Jaakko Talluksesta ja Mikko "Peltsi" Peltolasta. Kuuleman ja tuloslistan mukaan suihkinnassa oli mukana myös Rouva Myllylä sekä Tuija Brax ja ties kunka moni muu enemmän tai vähemmän julkkis. Myllylähän tuon vapaan tyylin voiton yllättäen otti nimiinsä. Itselleni tuli yllätyksenä, että hänen vaimonsakin on aika kovan tason hiihtäjä - tuloslistasta päätellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti