tiistai 28. huhtikuuta 2009

Suokaste

Kolmet rastit on jo takana. Ensimmäiset oli Lamminpäässä ja nastarit tuli todella tarpeeseen. Jäätä ja lunta oli vielä reilusti, joten piikeistä oli hyötyä. Kun vaan uskalsi ruveta oikeesti luottaan niihin ja niiden pitoon. Otin 4 km:n reitin. Olosuhteisiin nähden meni ihan kivasti, mitä nyt yhden rastin hain kahteen kertaan. Ykkösen jälkeen ei siis tuukaan vitonen?!

Toisilla rasteilla olikin sitten kotikenttäetu. Helppoa, osittain korttelisuunnistusta ympäri Pirkkalan keskustaa. Ei juuri tarvinnut kartasta katsoa kuin paikka missä rasti on ja juosta sinne. Pientä hämmennystä aiheutti metsän keskeltä vapaana vastaan juossut vyötärön korkuinen koira. Onneksi kyseessä oli ystävällinen tapaus vaikka haukkuen lähestyikin. Pisteet myös koiran omistajille. Kun he tajusivat, että metsässä on nyt aika paljon muitakin kulkijoita, niin ottivat koiran kiinni. Joku voisi pelästyä pahemminkin tuon kokoista irrallaan juoksevaa koiraa. Tuloksista mainittakoon sen verran, että olin 5,6 km:n reitilläni paras nainen! No, naisia oli yhteensä kolme ja näiden kahden lisäksi taakseni jäi ainoastaan yksi mies. Eipä siinä ajassa siis suurta hurraamista ollut.

Kolmannet rastit juostiin Linnainmaalla/Leinolassa ja matkaksi valitsin 5 km. Mahtava sää sai niin suuren määrän suunnistajia liikkeelle, että järjestäjiltä loppuivat kartat kesken. Luovutin omanikin maaliin tultuani seuraavalle. Valtava ihmismäärä aiheutti myös suunnistukseen hieman jonossa juoksemista. Aika helposti sitä sortui kartan tarkkailemisen sijasta lähtemään vain muiden perässä, kun ei ollut ihan varma suunnasta. Loppusuoralla nastarini saivat ensimmäisen kunnon suokasteen. Huomasin kyllä, että nyt on todella märkää edessä, mutta heti ei silmiin osunut kiertotietä niin menin läpi. Polvia myöten. Se suon ja hien tuoksu niissä kengissä on sitten niin kiva kotona!

Nämä kolmannet rastit olivat samalla ensimmäiset firmaliigan rastit. Meiltä töistä on ilmoitettu joukkue mukaan ja minäkin kirjasin itseni sinne. Nyt olen sitten piireissä. Heti aamulla tuli työkaverit kyseleen kuinka meni ja käymään läpi reittejä ja aikoja. Hih! Varmasti sivullisen korvin omituista sakkia.

Hieno harrastus! Oon taas aivan innoissani. Tästä se kesä lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti