tiistai 11. toukokuuta 2010

Huijausta vai ei sittenkään?

Ostin lauantaina uudet lenkkarit. Sovittelin kaupassa ensin eri merkkejä todeten, että Asics istuu edelleen parhaiten jalkaani. Loppusuoralle pääsivät mallit Kinsei 2 ja DS-Trainer. Edelliset lenkkarini ovat Asicsin Stratukset, jotka ovat hyvin samantyyppiset Trainerin kanssa. Rullaavat, kevyet, nopeille lenkeille ja kisaan tarkoitetut kengät. Kinseit ovat enemmän vaimennetut erityisesti kantapäästä. Vaimennuksen ero oli hyvin selkeä. Kinseistä oli äitienpäivätarjous 129 euroa ja Trainerit maksoivat 169 euroa. Valinta oli todella vaikea. Trainerit tuntuivat jalkaan tutummilta, mutta Kinseit tuntuivat myös hyviltä ja vahvempi vaimennus houkutteli. Aluksi en ajatellut hintaa ollenkaan vaan keskityin ainoastaan kenkiin. Kun nämä parit olivat niin tasavertaiset, päädyin 40 euron eronkin vuoksi Kinseihin.Tarkoituksena kun on juosta pitkiäkin lenkkejä, niin kunnon vaimennus kuulosti kokeilemisen arvoiselta. Kinsein ohjehinnaksi ilmoitettiin 229 euroa eli ei kai ne voi huonot kengät olla. Ja olinhan juuri lukenut Juoksija -lehdestä kehut kyseisistä kengistä.

Kotona tein sitten sen mitä ei ikinä pitäisi tehdä ostettuaan jotain. Tutkin nettikaupassa lenkkareita. Ensimmäiseksi selvisi, että nuo Kinseit, mitkä ostin olivat vuoden 2008 mallia. Taisi unohtua myyjältä mainita. Eihän sillä sinänsä ole mitään merkitystä, kun kengät tuntuvat hyvältä jalassa, mutta jotenkin jäi huijattu tunne. Tuskin vuoden 2008 mallin ovh hinta kuitenkaan on 229 euroa. Eli alennus ei tainnutkaan olla niin kova kun mainostettiin. Lisäksi tuolta nettikaupasta olisi samat Kinseit saanut noin 60 eurolla ja Trainerit 80 eurolla. Mielelläni maksan palvelusta, kun joku kantaa minulle erilaisia kenkiä eteen sovitettavaksi ja tekee alustavan karsinnan puolestani. Aika hurjalta tuo hintaero silti tuntuu. Taitaa Suomessa joku vetää aika hyvin välistä noissa hinnoissa. Ainakaan Tampereen seudulla kun ei tunnu olevan juuri kilpailua urheiluvarusteiden myynnissä.

Huijatuksi tulemisen tunne on onneksi nukutun yön ja päivien mittaan laantunut. Kai sitä kunnollisista kengistä ja palvelusta voi jotain maksaakin. Toivottavasti tuntuvat vielä lenkilläkin yhtä miellyttäviltä jaloissa. Ja onhan ne söpöt! ;)

4 kommenttia:

  1. No voi.
    Mutta lopulta pääasia on, että tossut ovat hyvät juuri sinun jaloillesi.
    Kalliita ne kyllä ovat.

    VastaaPoista
  2. Siihen mäkin päädyin et pääasia, että ovat hyvät jalkaan. Ja kai sitä turhempaankin tulee rahaa laitettua kun omaan terveyteen ja hyvinvointiin. :) Mutta on se iso raha silti.

    VastaaPoista
  3. Onnea uusista kengistä :)

    Höh, musta olis kyllä pitänyt mainita, että ne oli vuoden 2008 mallia, nehän muuttuu aina joka vuosi ja joka vuosi tulee jotain uutta parannusta kenkiin. No, pääasia, että on sulle hyvät!

    VastaaPoista
  4. Laura, kiitos ja oon samaa mieltä et just sen takia toi vuosimalli olis pitäny mainita, kun kenkien kehitys on vauhdikasta. Ja varsinkin noista Kinseistä Juoksija-lehti sanoi, että ovat kehittyneet jo viime vuodesta hurjasti. Saati sitten kahdessa vuodessa. No, pääasia että ovat jalkaan hyvät. Mutta ens kerralla osaan olla taas tarkempi.

    VastaaPoista