maanantai 3. toukokuuta 2010

Vauhti?

Nyt on alkanut askarruttamaan tuo Ideapark-juoksu. Lähinnä vauhti. Ikinä kun en ole missään juoksukisassa ollut, niin millaisella vauhdilla puolimaratonia lähtisin juoksemaan? Pitäisikö lähteä selkeästi kevyellä hölkällä ja kiristää lopussa jos vielä irtoo? Vai lähtisinkö sellaisella peruslenkkivauhdilla, jolla juokseminen on helppoa? Jälkimmäinen kuulostaisi houkuttelevammalta, mutta en ole ikinä sellaista vauhtia juossut noin pitkää matkaa. Jos sitten hyydynkin kesken matkan? Sykemittaria lienee turha käyttää apuna, koska kisatilanne nostaa kuitenkin sykkeitä.

Ressaa, ressaa, ressaa, ressaa...

5 kommenttia:

  1. Juoksin viime vuonna HCM:n. Yritin koko aja pitäää sykkeen välillä 160-165, mun aerobisen sykkeen yläraja on 158. Hyvin onnistui, eikä tehnyt edes tiukkaa. Jaksoin vielä loppukirinkin.

    Alussa ei ainakaan kannata kauheasti hukata voimia ohitteluun, kyllä se ruuhka siitä sitten helpottaa.

    VastaaPoista
  2. Voi voi... siis juoksin Helsinki City RUNIN tietenkin enkä maratonia - sorry!

    Ja tsemppiä juoksuun!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Pia. Eiköhän se sopiva juoksutahti löydy, kun vaan alussa malttais olla lähtemättä repiin muiden mukana innoissaan.

    VastaaPoista
  4. Niin ja vaikka lähdet, niin kyllä se siitä sitten hidastuu :)

    En tiedä miten valideja mun neuvot on, mutta mä meen aina fiiliksen mukaan enkä kato sykkeitä ollenkaan. Kisassa syke on jo jännityksen takia jonkin verran normaalia korkeempi. Meet sen mukaan mikä hyvältä tuntuu, äläkä ihmettele, jos meet kovempaa kun ikinä reenatessa - niin sen kuuluukin melkein mennä. Ja kyllä se vähän pahaltakin saa tuntua :)

    VastaaPoista
  5. Laura, oon samoilla linjoilla sun kanssa, fiiliksellä mennään ja pahalta saa tuntua ainakin lopussa. Tää helle aiheuttaa vähän lisäjännitystä, kun en kunnon helteessä oo pitkää lenkkiä juossut. Vettä vaan tarpeeks. Meinaa jo jänskättää, kun lähtöön on aikaa kaks tuntia. :)

    VastaaPoista