maanantai 18. huhtikuuta 2011

Terapiaa ja juoksua

Nyt on varsinainen terapiaviikonloppu takana. 


Perjantaina aloitin juoksukauteen siirtymisen varovasti terapiakävelyllä. Terapiakävely tarkoittaa siis kävelylenkkiä kaverin kanssa juoruillen. Oikein mukavaa ja rentouttavaa touhua, suosittelen koittamaan.
Matka: 11 km, aika: 1h50min., vauhti: 10 min./km, keskisyke: 107, max syke: 130, kulutus: 523 kcal


Lauantaina terapoin itseäni puunaamalla talon oikein kunnolla ja koko päivä siihen menikin. Sunnuntaina terapiana toimi kavereitten kanssa chillailu fillareilla pitkin poikin kylää. Tuli nähtyä kalamarkkinat, avattua terassikausi, ihmeteltyä ameriikan autoja ja äänestettyä. Persus tuli kipeeksi oudokseltaan pyörän satulassa. :) Illan istuinkin tiiviisti tuijottamassa hyvin erikoiseksi ja mielenkiintoiseksi muodostunutta vaalien tuloslaskentaa televisiosta. En sen enempää esittele omaa puoluekantaani, mutta tuloksessa oli hyvää ja huonoa. Sen voin sanoa, että Persuja en äänestänyt. Mielenkiintoista nähdä miten tästä eteenpäin sitten mennään.


Tänään teinkin sitten kevään ensimmäisen juoksulenkin. Edellisestä onkin vierähtänyt jo nelisen kuukautta. Aloitin varovasti lyhyellä ja kevyellä lenkillä. Ensimmäiset kaksi kilometriä olivat tuskaisia. Jalat tuntui todella raskailta, askel ei rullannut, sääriä poltti, varpaisiin sattui ja keuhkoista irtosi limaa. Ehdin jo ajatella, että alustako tämä harrastus tarvii taas aloittaa. Onneksi kahden kilometrin jälkeen tuntuma vähän helpotti ja askelkin alkoi tuntua kevyemmältä. Ei mitään suurta juoksuilottelua vielä, mutta positiivinen mieli jäi ja heti lenkin jälkeen olisi tehnyt mieli juosta enemmänkin. Mitenköhän sitä tästä juoksua lisäisin etten ahnehtisi ja hankkisi rasitusvammoja, mutta pääsisin kuitenkin mahdollisimman pikaisesti hyvään rytmiin?
Matka: 5 km, aika: 35 min., vauhti: 7 min./km, keskisyke: 148, max syke: 163, kulutus: 325 kcal 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti