keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kivimies ja perhoset

Tämän vuoden kesäloman viimeisiä päiviä viedään. Kotikulmilla olen koko loman viettänyt ja olen täydellisen kyllästetty polttopuilla ja hiiren pas**lla. Viimeinkin on kaikki epämääräiset pressujen alle piilotetut pinot pihasta eliminoitu ja samalla tuhottu hiirien, ampiaisten ja hämähäkkien asumuksia. Polttopuita on paljon, joten ensi talvena saa pakkanen paukkua.

Tuhon kohteeksi joutunut ampiaispesä.

Pihatyöt on edistynyt vähitellen, ei ehkä kuitenkaan niin paljon kuin oli toiveissa. Kerrottakoon tarina Kivimiehestä. Pihaamme tulee jonkun verran kiveystä ja paljon tukimuureja. Ennen lomaa pyysimme tarjouksia haluamistamme kivistä ja ensimmäisellä lomaviikolla kävimme Tampereen seudulla sijaitsevassa liikkeessä tekemässä kaupat ja tilauksen. Kyseessä on siis useampien tuhansien eurojen tilaus, eli luulisi kauppiastakin jonkun verran kiinnostavan. Kivet tulevat rakkaasta naapurimaastamme, joten Kivimiehen (kauppiaan edustaja) kanssa sovimme, että hän tarkastaa kaupan varastot ja varmistaa toimitusajan vielä saman päivän aikana ja ottaa meihin yhteyttä, niin sovitaan haemmeko jotain itse liikkeestä vai tulevatko kaikki seuraavan viikon toimituksessa (lomaviikko 2.). Eipä kuulunut Kivimiehestä pariin päivään. Kun lopulta saimme hänet kiinni, ei hän ollut saanut yhteyttä tehtaalle, mutta kivet tulisivat sovitusti ensi viikolla. 
Eipä näkynyt kiviä, eikä vastannut Kivimies puhelimeen. Loppuviikosta (lomaviikko 2.) kun itse taas lopulta saimme häneen yhteyden, oli kuulemma toimituksessa tullut väärän väriset kivet. Mitä tehtäisiin, otammeko ne vai odotellanko uudet? No ei kyllä oteta väärän värisiä. Kivimies lupaili, että hän laittaa hommiin vauhtia ja seuraavalla viikolla (lomaviikko 3.) olisi oikeat kivet pihassa. 
Alkuviikosta ei kiviä kuulunut, joten ilmoitimme Kivimiehelle, että mikäli kivet eivät sunnuntaina ole pihassa, voidaan varmaan nämä kaupat perua. Perjantaina (lomaviikko 3.) soittelimme taas Kivimiehelle, että missäs mennään? Nyt on kivet tullut heille, sopiiko, että hän tekee viikonlopun aikana kuorman ja maanantaina (lomaviikko 4.) kivet ovat teillä? Noo, sovitaan sitten niin. Kivimies kovasti valitteli tilannetta. Emme kuulemma ole ainoita, he eivät ole saaneet koko heinäkuun aikana tehtaalta yhtään toimitusta. Siis mitä? Meille on tullut ensin väärän värisiä kiviä ja nyt sitten lasti oikeita, mutta he eivät ole saaneet YHTÄÄN toimitusta? Melkein kiinnostaisi tietää, että mistähän niitä kiviä on sinne tipahdellut? Ai niin, Kivimies on sitten seuraavan viikon lomalla. Tuuraaja onneksi löytyy. 
Yllättäen maanantaina ei pihaan tullut kiven kiveä. Tiistaina iltapäivällä saimme Kivimiehen tuuraajan kiinni (mainittakoon, että maanantaisin kaupan kiviedustaja on vapaalla). Tuuraaja totesi, ettei Kivimies ole kuormaa tehnyt viikonlopun aikana, mutta hän laittaa kivet tulemaan. Onko katastrofi, jos ne ovat keskiviikkoaamuna teillä? No eipä tässä taida katastrofeja enää pienistä tulla. Puhelusta meni joku pari-kolme tuntia, kun pihaan lipui kuorma-autollinen kiviä. Mahtavaa Tuuraaja! Pointsit sulle! Nyt kun lomat loppuu on pihassa siis vino pino kiviä odottamassa rakentelua. Ketään tuskin yllättää se, että ihan kaikki kivet ei lastissa tullut mitä oli tilattu. Päästäänpä lopulta jotain kuitenkin tekeen. 
Todettakoon vielä lopuksi, että kertaakaan Kivimies ei informoinut tai ottanut yhteyttä meihin, kun jotain (muka) oli tapahtunut. Ilmeisesti mitään ei siis ollut tapahtunut vaan selityksiä livauteltiin, kun saimme hänet puhelimen päähän.



Kiviä odotellessa aikaa on ollut paljon kaikkeen muuhun. Takapihalle tehtiin paikka pottumaalle, viljelyslaatikoille ja muutamalle marjapuskallekin. Eli asioille, joita olen aina sanonut, ettei minun pihaani tule. Niin se mieli muuttuu ja oikeestaan olen jo aika innoissanikin niistä. Mitähän kaikkea hyvää sitä ensi kesänä omasta pihasta napsisi?



Monenmoisia putkia ja johtoja on kaiveltu meneen pitkin pihaa ja styroxeja ja hiekkaa levitelty. Aletaan oleen jo aika hyvin siinä tilanteessa, että kaikki mitä tästä eteenpäin tapahtuu, jää näkyviin. Sellaiset hommat on mielestäni mukavampia.

 


Kuvissa on "rikkaruohoja" omalta ja vähän naapurinkin tontilta. Pihamme on aiemmin rehottanut vapaana ja täynnä erilaisia värikkäitä niittykasveja. Perhosia ja mehiläisiä on ollut paljon. Nyt kun kasvit tuohoutuvat uudistuvan pihan tieltä olen alkanut huolestua erityisesti perhosista. Pitäisiköhän perustaa takapihan "tyhjille" alueille niille oma niitty? Etteivät kaikkoa kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti