lauantai 29. tammikuuta 2011

Aijaijaijai

Aloitettiin jo viime vuoden puolella pitään kaverien kanssa kuntopiiriä keskiviikkoisin. Koulun sali oli kuitenkin kuukauden verran poissa käytössä tuossa vuoden vaihteen ympärillä, joten tuli pakollinen tauko tässä harrastuksessa. Tällä viikolla sitten taas kuntoiltiin piirissä ja voi auts. Piiri koostu 16 pisteestä, joissa kaikissa hikoillaan minuutti ja kierroksia ollaan vedetty kaksi. Ensin tietysti vedetään kevyet alkulämmittelyt ja lopuksi yleensä muutamia extraliikkeitä. Jostain syystä tunsin jo alkulämmittelyissä, että reidet taitaa tänään hapottaa rankasti ja senhän ne sitten teki. Nyt mennään jo kolmatta päivää kuntopiirin jälkeen ja vieläkin rappuset tekee tiukkaa. Kaksi päivää otin ihan suosiolla lepoa, kun en meinannut käveleen päästä. Tänään uskaltauduin jo hiihtämään. Muuten meni ihan kivasti, mutta pitkien alamäkien jälkeen oli tuskaista siirtyä kuokkaamaan mäkeä ylös. Kyllä ne reidet siinä kuokatessa onneksi vertyivät.

Oikein reipas hiihtolenkki tuli tänään silti vedettyä. Lamminpäästä Julkujärven tienoille ja takaisin ja matkaa kertyi noin 17 km. Aikaa meni suunnilleen tunti ja 15 minuuttia. Varsin hyvä suoritus näillä reisillä. Olen tyytyväinen siihen, että olen oppinut erilaiset vapaan hiihdon tekniikat. Varmasti parannettavaa on vielä paljon, mutta kaikki tekniikat sujuvat niin, että niitä kannattaa jo käyttää. Se helpottaa ja keventää kummasti tuota hiihtosuoritusta, kun pystyy maaston mukaan vaihteleen tyyliä.

 Täältä se hiihtoinnostus alkoi; kaksi vuotta sitten Levillä, elämäni ensimmäisellä pidemmällä hiihtoretkellä. "Paluuta" ei tältä reissulta ole ollut ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti