tiistai 13. syyskuuta 2011

Juostaanko Kiinassa?

Minulla ja Kiinan matkaan lähtevällä työkaverillani on ainakin yksi yhteinen harrastus, juokseminen. Vaikka omat lenkkini on kesällä jäänyt minimimääriin, tarkoituksenani on ottaa lenkkarit mukaan matkaan. Olemme yrittäneet selvitellä mahdollisia juoksumaastoja asuinkaupungissamme. Ensimmäiseltä suomalaiselta paikalla käyneeltä kysyttäessä vastaus oli jotakuinkin sen suuntainen, että ei siellä juosta voi. Seuraavaksi tiedustelin asiaa paikalliselta kollegaltani, joka mainitsi yhden puiston, missä voi juosta sekä teiden varsilla lenkkeilyn. Tosin jatkoksi hieman ihmettelevään sävyyn kertoi siellä vierailleista australialaismiehistä, jotka juoksivat kadun varrella joka aamu! Viimeisenä suomalaismielipiteenä kuulimme, että ei muuta kun lenkkarit mukaan. Ja eikös juosta voi melkein missä vaan?

Ilmeisesti kiinalaisilla ei ole samanlaista kuntoilun harrastamiskulttuuria kuin täällä länsimaissa eikä sitä tarvinne tehdä ylimääräisten kalorien kuluttamiseksi. Paikallinen kollegani ei ainakaan ymmärtänyt koko juttua, kun kyselin lenkkimaastoista ja mainitsin, että koska heillä on kuulemani mukaan todella hyvää ruokaa, niin tarvitsen jotain vastapainoa syömiselle.

Mielenkiintoista olisi päästä kokeilemaan jotain perinteistä kiinalaista lajia kuten Taiji (kiinalaisittain Tai chi). Haasteeksi voi osoittautua englantia puhuva Taijin vetäjä. Vai tarvitaanko siinä sanoja? Kuntosali juoksumattoineen ja spinning-saleineen ainakin pitäisi löytyä eli enköhän siellä johonkin pääse vatsaani sulattelemaan. Lentopalloilu voi olla vaikeammin järjestettävissä.

3 kommenttia:

  1. Minä luulen, että Taijissa onnistuu ihan ilman sanojakin kokeileminen. Ehkä siinä on ihan yhtä sekaisin alussa, jos johonkin pidempään harjoitukseen osallistuu. :) Mutta hauskaa se on, vaikka vähän sekoilisikin.

    VastaaPoista
  2. Hotelleilla on varmasti kuntosaleja, joissa on juoksumattoja. Itse en uskaltanut Kiinassa lähteä hotelleistani minnekään. :o

    VastaaPoista
  3. Outi; mä luulen kanssa että vois onnistua ilman sanoja. Sitä en sitten tiedä mitä paikalliset tykkä Taiji -tunnilla olevasta hihittävästä suomalaisesta. ;-) Itseni tuntien alan kuitenkin naureskeleen itelleni.

    Nora; me kun ei asuta hotellissa niin tarvinnee hakee juoksumattoja muualta. Onneksi siellä on muitakin suomalaisia ja ruotsalaisia töissä niin saanemme heiltä apua ja vinkkejä. Kuudessa viikossa vois tulla mökkihöperöks jos ei mihinkään poistuis. :)

    VastaaPoista