maanantai 13. helmikuuta 2012

Kutosen kuntoilusaalis

Ma: Hiihto 13 km, 1 h 4 min.
Ti: Lepo (paitsi työmatkapyöräily)
Ke: Juoksu 9 km, 1 h 14 min., kiihtyvä vauhtinen treeni
To: Kuntopyöräily 1h, samanlaiset turbosprintit kuin edellisellä viikolla
Pe: Lepo
La: Maastopyöräily 28 km, 2 h 12 min.
Su: Alkuverryttelyksi hiihtoa 34 km, 3 h 5 min. Lamminpäästä Koukun majalle ja takasin, ruokatankkauksen jälkeen kahvakuula 1 h, 8 kg:n kuulalla kun kakstoistaset oli jo menny ja loppuverryttelyksi lentopalloa 1 h 52 min.

Viikon kokonaissaldoksi kertyi 11,5 tuntia eli ihan mukavasti. Aika viikonloppupainotteisesti nuo tosin kertyivät, erityisesti tuo sunnuntai meni jo hieman överiksi, mutta kivaa oli. Hiihtokilometrejä on kasassa aivan liian vähän huomioiden, että olen jo ilmottautunut mukaan Pirkan Hiihdon täydelle reissulle. Josko niitä nyt taas karttuisi, kun sääennusteetkin näyttävät lupaavilta.

Tiedä sitten voiko tuota keskiviikon lenkkiä juoksuksi kutsua vauhdin perusteella, mutta sitä se kuitenkin oli ja tosi mukava treeni. Ensin puolet matkasta hölkkäilin kevyesti ja sitten kiristin vauhtia kilometri kilometriltä. Vauhdikkaampikin juoksu tuntui pitkästä aikaa yllättävän hyvältä.

Treeniohjelmassa on kuntopyörä-turbosprinttejä neljän viikon ajan yksi per viikko. Nyt on kaksi takana, enkä ole aivan vakuuttunut saanko loput kaksi tehtyä. En oikein viihdy sillä salilla, jossa olen käynyt polkemassa ja nyt kun pakkaset helpotti, saattaa veto hiihtoladulle syntyä vastustamattomaksi. Hyvä ja tehokas treeni se kyllä olisi. Tällä toisella kerralla sain sykettä nostettua vetojen aikana korkeammalle kuin ensimmäisellä kerralla.

Lauantain maastopyörälenkillä kierrettiin kaverin kanssa Pyhäjärven "ympäri" (rajoittuen välille Rajasalmen silta ja Tampere). Hauskaa oli välillä tampatuilla poluilla jännittäessä, pääasiassa pysyttiin kuitenkin auratuilla väylillä. Reidet anelivat armoa pienimmässäkin ylämäen töppäreessä, mutta eiköhän nekin siitä taas totu.

Sunnuntaille kasaantui noita tapahtumia erinäisten sattumien summana. Hiihtolenkillä meininki oli aivan eri luokkaa kuin kaksi viikkoa sitten samalla reitillä. Nyt meno maistui, suksi pelitti ja tekniikkakin toimi. Hiihdon jälkeen pastaa vatsaan ja hetki rentoutumista television ääressä kunnes menoksi kahvakuulatunnille. Pakkasten lauhtuminen oli ajanut ihmisiä ylös sohvilta, joten kaikki 12 kg:n kuulat oli jo jaettu paikalle päästyäni. Ehkä se päivän kokonaissaldoon nähden oli ihan hyväkin heilutella vaan sitä kasia. Tuntui se sekin. Illan päätteeksi vielä reippaat ja rentouttavat lentopallopelit niin ei tarvinnut sängyssä unta houkutella. Tosin lopulta yö meni nukkumisen puolesta plörinäksi kropan käydessä ylikierroksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti