maanantai 21. toukokuuta 2012

Maastoviikko 20

Ma: Suunnistus 5 km, 56 min.
Ti: Maastopyöräily 1h 33 min.
Ke: Lepo
To: Lepo
Pe: Juoksu 8,3 km, 54 min.
La: Maastopyöräily 38 km, 3h
Su: Kahvakuula 1h ja lentopallo 1h 35 min.

Yhteensä hieman reilu 9 tuntia

Maanantain suunnistus lähti Soppeenharjun koululta, joten luvassa oli mäkistä maastoa kovassa tuulessa. Rastit oli kohtuullisen helpoissa paikoissa eli suunnistuksen osalta homma meni lähes kuin se kuuluisa telkkä pönttöön. Heti ensimmäisillä sadoilla metreillä vatsa alkoi kiukuttelemaan juostessa, liekö iltapäivällä syömäni ISO pingviinituutti ollut liian iso. Juoksu meni varsinkin alkumatkasta siis enemmän lönköttelyksi. Siihen nähden lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Tällä hetkellä tavoitteenani on suunnistusmaastossa päästä 10 min./km vauhtiin ja nyt olin jo lähellä sitä.

Tiistaina kävin haeskelemassa maastopyörällä Pirkkalan metsistä mukavia polkuja. Eipä niitä oikein löytynyt. Edelleen ovat minun taidoilleni pääosin liian kivikkoisia. Ajaminen ei ole mukavaa, kun kymmenen metrin välein meno tyssää liian vaikeaan paikkaan.

Hassu puu löyty maastopyörälenkillä

Keskiviikon ja torstain ei pitänyt molempien olla lepopäiviä, mutta niin siinä vaan erinäisten asioiden summana kävi.

Perjantaina pidin töistä vapaapäivää, joten aloitin päivän aamulenkillä. Ja olipa se taas pitkästä aikaa mukavaa. Tykkään juosta aamulla, kun päivä ei vielä paina kropassa. Valitettavasti niin aamuvirkkua minusta ei saa, että työpäivinä siihen pystyisin. Lenkki oli ihan perushölkkää ulkoilureiteillä. Torstaisen sateen jäljiltä ilmakin oli ihanan raikas ja onnistuin ajoittaan lenkkini sattumalta niin, etten kastunut pisaraakaan, vaikka perjantainakin vettä tuli taivaalta vähän väliä.

Lauantaina lähdettin äijän ja kaverin kanssa pidempikestoiselle maasturilenkille. Kierrettiin Nirvan, Suolijärven, Särkijärven, Vuoreksen ja Sääksjärven maastoissa. Suurin osa ajasta paineltiin ulkoilubaanoja, jotta päästiin etenemäänkin, mutta välillä polut kävi hieman turhankin pieniksi ja haastaviksi ja risukoissa rämpimiseksi. Ajatellen elokuista Jämin kisaa, pitänee ohjelmaan ottaa useampia ylämäkitreenejä. Sen verran totaalisesti hyydyin noihin ulkoilubaanojen ylämäkiin. Kiva lenkki kuitenkin kaikenkaikkiaan.

  Haasteellinen polku Särkijärven rannassa (kuvasta poistettu pyöräilijä)

Sunnuntain perinteistä ei luovuta. Tosin säännöllinen lentopallokausi alkaa oleen lopuillaan, kun kesä tulee. Kahvakuula jatkunee kesänkin yli. Se on kyllä mukavaa puuhaa porukassa. Hiki virtaa oikein kunnolla ja koko ajan on täysi tekemisen meiniki. Juuri sellaista lihaskuntoilua minä kaipaan. Salilla yksin ähkiessäni en vaan saa itseäni ruoskittua kunnon suorituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti