lauantai 27. syyskuuta 2008

Uusia ruokatuttavuuksia

Tuntuu, että päivästä toiseen sitä syö kotona samoja ruokalajeja. Pientä vaihtelua kuvioon tuo aina kesä ja grillikausi. Kun siihen alkaa taas kyllästyyn onkin aika vaihtaa takaisin keittoihin ja muuseihin. Jostain syystä on vain joitakin ruokalajeja, joita tulee kierrätettyä viikosta toiseen. Luulenpa etten ole edes ainoa kenen keittiössä vallitsee sama tunnelma.

Taas kerran olen yrittänyt saada asiaan jotain muutosta ja testaillut uusia reseptejä. Tällä kerralla on jopa löytynyt muutama uusi ruokakokonaisuus, joista saa pienellä kehittämisellä hyviä arkiruokia. Onpa toki niitä pettymyksiäkin koettu. Olen samalla tutustunut myös ruoka-aineisiin ja valmistustapoihin, joita en ole aikaisemmin koittanut. Esimerkiksi wokkipannu on lojunut kaapin perällä vuosia täysin käyttämättömänä, mutta nyt kaivoin sen esiin ja koitin wokkausta. Ei ollenkaan hassumpaa hommaa ja tuloksena ihan hyvää ruokaa. Samalla käytin ensimmäisen kerran elämässäni ruoan laitossa inkivääriä. Sienistä en ole aiemmin juuri perustanut, mutta iän myötä olen alkanut tottua niiden makuun ja nykyään jopa pidän niistä. Tähän astiseen sienivalikoimaani on kuulunut ainoastaan herkkusienet. Nyt tuli tehtyä siitakesienistä sieni-sipulikastiketta ja oli kyllä herkullista. Tekisi jo mieleni lähteä jopa sienimetsään, mutta se vissiin vaatisi jonkinlaista sienituntemusta??
Muita uusia kokemuksia lähiaikoina on ollut ahvenfileiden kauraleivitys sekä pähkinöiden ja siementen paahtaminen. On se kumma kuinka noinkin helppoja asioita ei ole ennen tullut tehtyä. Vuosien tauon jälkeen olen myös innostunut leipomaan itse sämpylät.

Toivottavasti näistä uusista kokemuksista saataisiin vähän vaihtelua arkiseen ruokavalioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti