perjantai 20. tammikuuta 2012

Huonommalta puolelta

Vihronkin täällä Tampereen seudulla on lunta ja hiihtoladut kunnossa. Tammikuun ensimmäisellä viikolla meinas poru tulla vesisateessa juoksu- ja sauvalenkkiä tahkotessani. Viime vuodet kun on ollut yhtä herkkua ja hiihdetty on jo reilusti joulukuun puolella.

Puoltoista viikkoa olen suksilla käynyt, tosin vasta runsaan viisikymmentä kilometriä saanut plakkariin. Tulevana viikonloppuna olisi haaveena ensimmäinen pidempi hiihtely. Ilmeisesti viime kauden lähes tuhannesta hiihtokilometristä on jäänyt jotain takaraivoonkin, koska hiihto ei ensimmäisilläkään kerroilla ihan toivotonta räpellystä ollut. Ongelmanani on jumiutuva selkä, joka hyvin todennäköisesti johtuu toispuoleisesta hiihdosta. Tänä talvena otinkin tavoitteeksi opetella kuokkaamisen - eli perusluistelun - myös toiselta puolelta. Joka lenkillä pitää mäkiä kiivetä myös huonomman puolen kuokkaa käyttäen. Jonkinlaista edistymistä tässä on jo havaittavissa. Kunnon keskittymisellä saan ylläpidettyä rytmin myös huonomman puolen kuokassa. Keskittymisen herpaantumisen tosin huomaa heti.

Onhan se hiihto mukavaa! Menkää nyt ihmeessä ihmiset hyvät ladulle nauttiin lumisista maisemista raikkaassa ulkoilmassa!


Valkeata vaikkei lunta. Tästä lämpimiä ajatuksia pakkasen puremiin.

Ai niin, sainpa puhutettua pari työkaveria osallistumaan Pirkan Hiihdon puolikaalle. Epäilivät kyllä, että saan jotain provikkaa houkuttelemistani osallistujista. ;)

2 kommenttia:

  1. Jep kyllä on hienoa päästä hiihtään, itsekin hankin uudet monot tuossa ja nyt ne tuli sisäänajettua. Lintuharjun huollossa kääntyminen kuitenkin todisti sen että ei tule 2012 täydestä pirkasta mitään :/ ja puolikkaita ei kyllä huvita lähteä runnomaan. No pitää nyt koittaa vielä katsoa mihin tuo kunto ajaa kun ottaa yhden 5kg vyötäröstä pois ja koittaa hiihtää 5x viikkoon joista 1-2 lenkkiä sinne 3-4h väliin. Saattaa mieli vielä muuttua mutta epäilen....

    J

    VastaaPoista
  2. Tulee siitä täydestä mitään, älä nyt vielä luovuta! Tollasella lenkkimäärällä menee varmasti. Itekin oon toistaseks vannonut joka lenkillä, että ihan turha lähtee mihinkään Pirkkaan, kun reidet huutaa hapoilla ja hengitys ei kulje. Luotto on silti kova, että kyllä se siitä vielä. Viime vuoden suoritustasoon tuskin on toiveita. Kyllähän sä sinne lähdet!

    VastaaPoista