tiistai 20. maaliskuuta 2012

Viikko 11

Ma: Lepo
Ti: Hölkkä + juoksutekniikkaa, yhteensä 9,2 km ajassa 1h 20 min.
Ke: Lepo
To: Hiihto 8 km, 36 min., roskaisen ladun takia jatkoin kotona puolen tunnin kuntopiirillä ja lopuksi 45 min. venyttelyt
Pe: Hölkkä 12,5 km, 1h 30 min.
La: Hiihto 16 km, 1h 12 min.
Su: Kahvakuula 1h, 8 kg:n ja 12 kg:n kuulilla ja lentopalloa 1h 30 min.

Tiistain lenkki alkoi erilaisilla juoksutekniikkaharjotteilla. Menin läheiselle metsäisemmälle kävelytien pätkälle, joka oli sopivan mittainen ja hieman syrjemmässä ettei ole liikaa yleisöä. Sadan metrin suoraa menin edestakaisin niin, että toiseen suuntaan aina tekniikkaharjotteella ja takaisin kevyttä hölkkää. Harjoitukseen kuului polvennostojuoksu, kantapäät-takapuoleen-juoksu, polvennostohyppy ja ristiaskeljuoksu. Kaikkia näitä kaksi kertaa. Tekniikkatreenin jälkeen kevyttä hölkkää / kävelyä ensin 20 min. pk1-tasolla, sitten 35 min. pk2-tasolla ja loppuun viiden minuutin loppuverryttely.

Pari lepopäivää heti alkuviikkoon tuli tarpeeseen, koska lihakseni - erityisesti takareidet - olivat vielä aika jumissa supersunnuntain jäljiltä. Torstaina menin Pirkkalaan hiihtämään. Hiihto oli muuten kivaa, luistavaa ja sujuvaa, mutta paikoitellen todella roskainen latu häiritsi sen verran, että lopetin yhden lenkin jälkeen. Lyhyeksi jääneen lenkin vaivaamana jatkoin kotona kuntopiirillä. Puolen tunnin kuntopiiri koostui 16:sta eri liikkeestä, joita jokaista tein 45 sekunnin ajan ja kaksi tälläistä kierrosta. Loppuun vielä 1,5 minuutin vatsalankku ja 45 sekunnin kylkilankut. Illalla sain taivuteltua itseni vielä jopa jonkinlaisiin venyttelyihin.

Perjantain lenkki oli huikea hyvänmielentuottaja! Aloitin 10 minuutin lämmittelyllä, jonka jälkeen hölkkäsin noin 10 kilometriä pk2-tasolla ja lopetin 10 minuutin loppuverryttelyyn. Parasta tässä oli tuon varsinaisen juoksuosuuden vauhti, pk-tasolla 6,8 min./km ja koko ajan meno tuntui kevyeltä. Jee! Enpä muista näin hyvää lenkkiä hetkeen kokeneeni.

Lauantaina lähdettiin katsomaan Kauppiin, josko siellä ladut olis vähemmän roskaisia ja ainakin Kauppi - Atala väli olikin. Kyllä sielläkin siis roskia jo oli, mutta ei niin paljoa eikä niin isoja, että olisivat menoa haitanneet. Hiihto oli taas kivaa. Suksi toimi loistavasti ja kaikki meni nappiin. Voi olla, että kauden hiihdot olivat tässä. Toisaalta harmittaa jo lopettaa, mutta toisaalta mielummin lopetan hyvään hiihtoon kuin onnettomaan räpellykseen roskaisilla ja lumettomilla laduilla. Mutta katotaan nyt.

Kahvakuulassa huomaan selkeän eron omassa jaksamisessa riippuen siitä onko samana päivänä alla hiihtolenkki vai ei. Hyvin levänneenä jaksan paljon enemmän heilutella 12 kilon kuulaa. Nyt taisi jo suurin osa liikkeistä mennä sillä, jopa ojentajat, jota en olisi ikinä uskonut todeksi. Lentopalloilu oli taas mukavaa sosiaalista sunnuntai-illan höntsäilyä.
 
Vielä kun jaksaisi kääntää sen 12 kilon kuulan niin, ettei kädet olisi joka viikko näillä mustelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti