maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ysi ja kymppi

Ysiviikon treenit jäi kirjottelematta, joten tässä nyt molemmat, ysi ja kymppi. Ysiviikko oli Pirkan Hiihtoon valmistava viikko ja kymppi viikko siitä palautteleva.

Viikko 9:
Ma: Lepo
Ti: Hiihto 8 km, 44 min. ja päälle pitkät venyttelyt 1h
Ke: Lepo
To: Lepo
Pe: Lepo
La: Hiihto 2,5 km, 19 min. uusien suksien testaus
Su: Pirkan Hiihto 90 km, 8 h 2 min.

Tiistain hiihtokelinä oli kunnon lumipöperö, mutta siihen nähden kulki ihan mukavasti. Tarkoituksena olikin hakea vain hyvää hiihtofiilistä sunnuntaita varten ja se onnistui. Lauantaina käytiin testaan uusia suksia, ettei tarvitse lähteä ihan kylmiltään hiihtään ysikymppistä. Enpä muista koska olisin jännittänyt hiihtämistä yhtä paljon kuin lauantaina. Jalat ja kädet tärisi ja syke pampatti huippulukemissa. :) Hyviltä sukset silti tuntui. Sunnuntaista onkin sitten oma tarinansa.

Viikko 10:
Ma: Lepo
Ti: Lepo
Ke: Lepo
To: Hiihto 13 km, 59 min. peruslenkki
Pe: Lepo
La: Hiihto 22 km, 1 h 53 min.
Su: Taas yksi supersunnuntai, mutta mahtavaa säätä ei vaan voinut vastustaa. Ensin hiihtoa 16 km, 1 h 17 min., kakkukahvi-tankkauksen jälkeen kahvakuulaa 1h, 8 kg:n ja 12 kg:n kuulilla ja loppuverryttelyksi lentopalloa 1h 40 min.

Alkuviikko meni palautellessa. Vaikka hiihto ei minulle suurempia lihasjumeja aiheutakaan, niin ajattelin kunnon palautuksen olevan hyväksi.
Torstaina oli jo pakko päästä ulkoiluttamaan suksia ja peruslenkki Pirkkalan luistavilla laduilla oli yhtä nautintoa. Mitä nyt otin kauden ensimmäiset lipat, kun suksi ei luistanutkaan kaikista ladulla olevista roskista yli.
Lauantaina kävin hiihtelemässä Pirkkalasta kohti Lempäälää ja samaa polkua takasin. Alku oli jotenkin väkinäistä, mutta lopulta se rentous sieltä löytyi.
Lauantai-illan vesisadetta katsellessa iski jo pieni paniikki hiihtokelien loppumisesta. Kausi on kestänyt vasta kaksi kuukautta ja tuntuu jotenkin aivan liian lyhyeltä, varsinkin kun alla olisi uudet sukset. Niinpä sunnuntaiaamun valjetessa aurinkoisena, ladulle oli yksinkertaisesti pakko päästä. Lähdimme Kaupista kohti Atalaa varmaan satojen muiden hiihtäjien kanssa. Tuolla Kaupin tasaisella pätkällä, jossa on latukahvilakin, tuntuu olevan usein ruuhkaa. Suhteellisen vauhdikas lenkki tuli tehtyä, vaikka se ei alkuperäinen tarkoitus ollutkaan. Jotenkin sukset ja mieliala taas veivät mennessään (ja edessä kauheeta kyytiä puskeva äijä). Hiihtolenkin jälkeen tankkasin kaverin synttärikakulla ja ei muuta kun kahvakuulatunnille. Nyt kyllä tunti meni aika vetelästi. En jotenkin saanut kunnon draivia päälle ja kuulat oli kovin painavia. Varsinkin kädet oli ihan makaronia heti alusta alkaen. Illalla vielä lentopallohöntsäilyä, joka sekin meni koko porukalla vähän niin ja näin. Ei varsinaista lentopallohurmosta ollut havaittavissa.

Tästä viikosta eteenpäin jatkuukin taas treeniohjelman mukailtu seuraaminen. Seuraava seitsemän viikon jakso on aerobisesti painotettu ja näyttää sisältävän erilaisia ylämäkitreenejä sekä fillarilla että tossuilla tehtyinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti