keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Häämöttää jo

Pirkan Hiihto kurkkii jo nurkan takana eli hieman fiiliksiä valmistautumisesta.

Hiihtoreenaus ei oo ollu odotetun loisteliasta. Helmikuun puolen välin paikkeilla hiihto ei oikein sujunut. Tuli monta tuskaista ja reeniä, joista ei jäänyt erityisen hyvä mieli. Viikonloppu, jolle oli suunniteltu viimeinen pitkä lenkki, oli hyytävän kylmä ja tuulinen, joten katsoimme hyödyllisemmäksi jättää pitkä lenkki tekemättä kuin hakea ladulta flunssa. Viime viikolla ohjelmaan olisi sopinut vielä kovempiakin reenejä. Eipä niitä sitten tullut, kun tiistaiaamuna vasemman lapaluun ja selkärangan välistä kuului napsahdus ja pää jymähti paikalleen. Kolmepäivää meni sitä rentouttaessa. Onneksi viime viikonloppuna suksi sentäs luisti kivasti ja eilinen kevyt ja rento lenkki sujui hyvin. Fiilikset on siis lähes kohdallaan. Vielä joku pieni viimeistely- ja herättelylenkki torstaina tai perjantaina.

Levon lisäksi nyt tankataan. Päivän aterioiden painotus pitäisi olla hiilihydraateissa, jotta varastot täyttyy. Jostain lueskelin, että hiilihydejä voisi popsia päivässä sellaisen 6-8 (jopa 10) grammaa yhtä painokiloa kohden. Laskin mitä tuo tekee itselleni. Aivan järkyttävä määrä jo toi 6 grammaa! Taidan koota ateriani ja välipalani hiilihydepainotteisesti ja ehkä vähän lisätä jotain extraa. En kuitenkaan ihan mahdottomiin ala. Ei se ähkykään hiihtäessä kiva oo. Kolme päivää tankkaillaan ja lauantaina syödään taas normisti. Sen pitäis vissiin sit potkasta taas aineenvaihdunta kunnolla käyntiin. Tai jotain. Ettei tarvi poiketa puskaan kesken matkan. Nyt on tota luntakin niin reilusti et vois olla haasteellista hommaa.
Ruokien kanssa ihmetyttää tuo sunnuntaiaamu. Lähtö on kello 14 niin mitä ja mihin aikaan sillonkin sit söis? Vielä kun tunnen oman vatsani varsin hyvin. Eli sunnuntaiaamuna, kun se olisi pakko saada toimimaan, niin ei varmasti toimi. Tää on niin tätä.

Sitten on vielä ne välineet. Lauantai mennee autotallissa voitelutelineen, -raudan, voiteiden ja harjojen seurassa. Taidan kyllä jättää sen homman äijälle. Antaa vaan viksuja neuvoja vierestä. ;-) Sauvojen lenkit pitäis muistaa kiristää. Mitä kaikkee sitä pitääkään muistaa ottaa mukaan?!

Sääennuste näyttää toistaiseksi lupaavalta. Pikku pakkasta ja auringon paistetta. Myötätuulikin kelpais. Ihan vaikka koko matkalle.

Ehkä jotain pienen pieniä perhosen toukkia alkaa kertyä vatsaan. Ei mitään isompaa vielä. Kyllä ne ehtii.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä hiihtoon, varmasti tosi mielenkiintoinen kokemus! Ja sääkin taitaa olla ihan ok.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Ite odotan kans mielenkiinnolla hiihtoa.

    VastaaPoista