keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Välitilinpäätös

Nyt on ensimmäiset 1,5 vuorokautta lastenvahtina takana. Siis aika purkaa kokemuksia.

Positiivisia kokemuksia:
- Lapset herää aamulla helposti. Ite oon ehtiny jo nouseen siinä vaiheessa, kun ovat kömpineet ylös, mutta herätellä ei juuri ole tarvinnut. Tuntuu mukavalta varsinkin kun muistelen omia tuskaisia aamujani, kun äiti on yrittänyt repiä ylös sängystä. Voi mamma parkaa.
- Aamut sujuu muutenkin leppoisasti ja rauhallisesti piirrettyjen ohessa pukeutumalla. Osaavat itse hakea vaatteensa ja ainakin tähän asti on vaatteet näyttänyt lastenvahdin silmään tarhavaatteiksi sopivilta. Eli juhlamekkoja yms ei ole yritetty pukea.
- Ovat hyvin omatoimisia. Touhuavat keskenään ja koko ajan ei tarvitse olla komentamassa tai muuten puuttumassa tekemisiin.
- Ruoka maistuu.
- Nukahtavat illalla kuin murmelit.
- Kyselivät eilen, että joko kohta on perjantai. Mielessäni ajattelin, että rupesivat kaipaamaan isää ja äitiä. Kun kysyin, että minkä takia odottavat perjantaita, niin vastaus oli: "kun on peli- ja pizzapäivä!"
- Illalla puhuttuuaan vanhempien kanssa totesivat, että on ikävä. Unohtui kuitenkin nopeasti iltapesujen aikana ja uni tuli hyvin silmään.

Ihmetyttää:
- Poitsun esiintyminen. On aika raskasta, kun touhut (varsinkin syöminen) menee pelleilyksi. Pitäisi yrittää olla kiinnittämättä suurempaa huomioo, mutta pakko on kuitenkin komentaa, kun muuten ei touhut suju. Uhkailu ja kiristys todettu toimiviksi. Toivottavasti vähän tottuu tähän tilanteeseen ja rauhottuu.
- Toisaalta itsekään en osaa vielä rauhoittua eli onko ihme jos ei poikakaan. Koko ajan olen henkisesti "valmiudessa" tekeen jotain jne. Eli aika väsynyt olen sen takia, mutta ehkä tässä kaikki rauhoitutaan vähitellen.
- Ruuhkat Nokian ja Tampere/Pirkkalan välissä. Ei taida tällä viikolla ihan tulla 37,5 työtuntia täyteen. Eipä onneks paljoo jää vajaaksikaan.

Odotettavissa:
- Tänään käydään visiitillä mummulassa ja perjantaina on se peli-, pizza- ja namipäivä.
- Torstai jännittää hieman, kun tuo äijä lähtee työreissuun ja jäämme loppuajaksi kolmistaan lasten kanssa. Onneksi tässä on porukalla ehditty totutteleen toisiimme.

1 kommentti:

  1. No joo, Oopo testaa, että kuka määrää. Ensimmäisen illan pelleili ja eilen sit koitettiin, että mitäs kaikkee pahaa saa tehdä ja mitä meiltä vaatia. Mutta toivottavasti usko eilisen jälkeen et ei meitäkään ihan miten vaan pompoteta. Lottishan on ollu kun enkeli. Auttaa kaikessa ja on tosi reipas ja kiltti. Ja suomentaa mulle välillä et minkä herneen Oopo on millonkin nenään vetässy ;-P Kun ihan aina en pysty ymmärtään et mikä kiristää. Onneks on perjantaille toi peli-ilta yms mitä on hyvä käyttää kiristyskeinona.

    VastaaPoista