perjantai 30. toukokuuta 2008

Melkein tilinpäätös ja vähän muuta jorinaa

Viimeistä iltaa lastenvahtiharjoituksessa viedään. Nyt ollaan jo sen verran hyvin sopeuduttu toisiimme, että pystyn jopa tässä samalla bloggaileen. Johtuen varmaan myös siitä, että tänään on se koko viikon odotettu pizzapäivä, eli ei tarvitse panostaa ruoanlaittoon. Loppuviikko on mennyt ihan kivasti. Eilen oltiin vaan kotosalla ja pelailtiin ja piirrettin. On ollut hauskaa seurata vähän tiiviimmin tuota lasten sielunelämää ja sitä kuinka paljon ne kehittyvät 1,5 vuoden (lasten ikäero) aikana. Vanhemmalla on jo huomattavasti enemmän kärsivällisyyttä ja muutenkin osaamista erilaisissa askareissa. Totesipa hän tuossa eilen illalla suihkuun mennessä, että "kyllä me pärjättäis täällä kaksin muuten, mutta kun ei osata laittaa ruokaa". Poitsun esittämis- ja koittelutarve on vähän rauhoittunut, mutta kyllä vieläkin välillä pitää koittaa, että onnistuisko pompottaan.
Eilen oli myös ikävöintipäivä. Poitsulla oli heti aamusta "peitto huonosti" ja tytölle tuli sitten illalla pieni ikävöintivaihe, mikä kyllä helpotti, kun äiti ja isä soitti.

Sitten vähän muitakin asioita. Töissä olen nyt yli viikon istuskellut suurimman osan ajasta peukaloitani pyöritellen, kiitos tietoteknisten ongelmien. Eilen alkoi sen verran pahasti nyppimään tyhjänpanttina istuskelu, että päätin pitää tämän perjantain vapaata töistä. Tosin "vapaapäivälle" oli selkeä suunnitelma. Talon siivoaminen. Viimeks ollaan siivottu joskus huhtikuussa ja sen jälkeen ei olla minkäänlaiseen siivousvälineeseen koskettu ja sen kyllä näki ilman suurempaa tutkimista. Niinpä aloitin järjestelyn ja siivoamisen heti kun lapset oli viety tarhaan. Ja nyt siellä odottaa kiiltävä koti, puhtaat lakanat ja jääkaappi täynnä ruokaa (ja olutta) tämän illan kotiutumista. Sain siivoukseeni jopa apulaisen kesken päivän. Siitä lisää seuraavassa.

Äijän piti lähteä torstaina iltapäivällä Saksaan ja palata lauantaina iltapäivällä. Lento oli Pirkkalasta Köpiksen kautta Hampuriin. No, siinä vaiheessa kun koneen piti lähteä PIrkkalasta, se lähtikin vasta Köpiksestä kohti PIrkkalaa. Eli jatkolentoa täytyi siirtää muutamalla tunnilla. Eipä mennyt kauaakaan, kun tuli ilmoitus, että lento peruutetaan kokonaan. Siitä sitten järjesteltiin uusi lento seuraavaksi aamuksi Helsingistä suoraan Hampuriin. Aamulla taksilla Pirkkalasta Helsinkiin. Ja mitä siellä sitten selvisikään. Lento Hampuriin on PERUTTU. Siis miten voi olla? Lentokenttävirkailijakin alkoi jo pohtimaan, että uskaltaako tuota äijää enää buukata mihinkään lennolle ettei sitäkin peruuteta. Äijä siinä sitten kaikessa rauhassa pohdiskeli aamukahvin äärellä, että vieläkö sitä lähtee kohti Saksaa vai ei. Lento Saksassa olisi perillä niin, että eipä siellä ehtisi enää varsinaiseen tilaisuuteen osallistumaan ja on sekin hieman hölmöä lähteä Saksaan asti grillaamaan perjantai-illaksi. Päätyi siis ottamaan bussin takaisin Tampereelle. Ja siis kaikissa näissä väleissä kun lento muuttui, piti soittaa sinne Saksaan ja muuttaa sovittua lentokenttäkuljetusta. Taitaa tulla SAS:lle kallis lasku kaikkine taksimatkoineen ja menetettyine työaikoineen. Itseäni tämä ei juuri harmita, kun sain siivousapua ja lastenhoito apua vielä täksi viimeiseksi illaksi :-P

1 kommentti:

  1. Suuret kiitokset vielä lastenhoitoavusta! Lapset vaikuttavat varsin tyytyväisiltä =)

    VastaaPoista